به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، این مطالعه رابطه علّی و معلولی مصرف ماهی با افزایش قوه باروری را اثبات نمیکند، اما نشان میدهد زوجینی که ماهی بیشتری در طول هفته مصرف میکردند احتمال بارداریشان در طول مطالعه بیشتر بود.
اودری گاسکینز، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این باره می گوید: «نتایج مطالعه ما نشان می دهد غذای دریایی می تواند دارای فواید زیادی در زمینه باروری از جمله کوتاه تر شدن مدت زمان باردارشدن شود.»
در این مطالعه، محققان وضعیت ۵۰۰ زوج را به مدت یک سال تحت نظر داشتند. تمامی شرکت کنندگان قصد بارداری داشتند. تمامی زوجین میزان مصرف غذای دریایی شان را نیز گزارش کرده بودند.
نتایج نشان داد ۹۲ درصد زوجینی که بیش از دو بار در هفته غذای دریایی می خوردند تا پایان مطالعه باردار شده بودند، حال آنکه ۷۹ درصد زوجینی که غذای دریایی کمتر مصرف میکردند تا پایان مطالعه باردار شده بودند.
این مطالعه بیانگر این مطلب است که مصرف غذای دریایی می تواند بر کیفیت اسپرم، تخمک گذاری یا کیفیت جنین تاثیر گذارد.
گاسکینز در ادامه می افزاید:نتایج ما تاکید دارد که نه تنها رژیم غذایی زن، بلکه رژیم غذایی مرد هم در زمان بارداری اهمیت دارد و برای افزایش قدرت باروری، هر یک از زوجین باید ماهی و غذای دریایی را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
ماهی سرشار از پروتئین و سایر مواد مغذیای است که برای زنان باردار و زنانی که قصد بارداری دارند سودمند است.(مهر)
نظر شما